Empty

Total: 0,00 €

Lavendelolie

16,00 €

Gebruik

Lavendelolie wordt zeer veel gebruikt als geurstof, zowel in fijne parfums en andere cosmetica als in wasmiddelen. Daarnaast in beperkte mate als smaakstof. Lavendelolie heeft een rustgevende en verlichtende werking[1][2] en kan worden gebruikt als antisepticum[1] en heeft vergelijkbare anxiolytische eigenschappen als lorazepam.[3]
Aromatherapie

In de aromatherapie neemt lavendelolie een zeer prominente plek in. Lavendelolie behoort daar tot de weinige soorten olie die ook onverdund op de huid worden gebruikt. Toepassingen binnen de aromatherapie zijn:

Bij misselijkheid
Bij snijwonden, brandwonden en andere wonden
Bij verkoudheid
Tegen acne
Tegen haarluis
Tegen spanningen, depressie en slapeloosheid

Daarnaast worden door sommigen claims gemaakt voor behandeling van diverse aandoeningen, van reumatiek tot kanker.